tiistai 21. marraskuuta 2017

Heinäseipäitä sisälle

Mari tässä kirjoittelee ensimmäistä kertaa tänne blogin puolelle. Nyt on hyvin aikaa kun isäntä on tontilla hommissa. Kiran ukko, eli minun isä on todella kätevä käsistään. Hänellä on melkein aina jokin rakennusprojekti meneillään. Isäni on rakentanut muun muassa lapsuuden kotini, ulkorakennuksia pihapiiriimme, grillikatoksia sekä pienempiä esineitä ja tavaroita puusta. Sain ajatuksen sisustustikkaista ja nuken vaaterikistä Kiran uuteen huoneeseen ja käännyin isäni puoleen. Onneksi hän halusi toteuttaa ne. Isäni teki nämä Kiran isoukin, eli oman edesmenneen isänsä heinäseipäistä. Sisustustikkailla ja vaaterekillä on siis melkoisen paljon tunnearvoa.



Minua on aina viehättänyt sisustuksessa käytetyt heinäseipäät. Olen muun muassa nähnyt heinäseipäistä tehtyjä hyllyjä, portaikon kaiteita ja sängynpäätyjä. Sisustustikkaita olen ihastellut jo kauan. Ne on mielestäni kauniita ja toimivat valosarjan avulla lastenhuoneen sadunluku- tai yövalona. Kun törmäsin heinäseipäistä tehtyyn vaaterekkiin internetin ihmeellisessä maailmassa, olin aivan myyty. No Mikko olisi tuskin halunnut sellaista meidän makuuhuoneeseen, eikä se olisi varmasti mahtunutkaan. Siispä sain idean nuken vaaterekistä. Yksi Kiran lempileikeistä on tällä hetkellä kotileikit ja sen kautta nuken hoitaminen ja pukeminen. Ystäväni Henna on ommellut Kiran nukelle paljon ihania vaatteita, joten halusin saada ne esille ja helposti Kiran saataville. Näitä ja paljon muita ihania käsitöitä löytyy ystäväni blogista täältä. Henna on muun muassa tehnyt minun ylioppilasmekkoni ja siskoni häämekon. Isäni teki vaaterekkiin tason, jonka päälle voi laittaa esimerkiksi nuken kengät kauniisti esille.


Kävin kysymässä neuvoa K-raudasta oikean käsittelyaineen valinnassa. Tarkoituksenani oli tehdä molemmista valkoiset, mutta hieman läpikuultavat niin, että puunsyyt erottuvat. Aikani malleja katseltuani päädyin Osmo colorin mattapintaiseen puuvahaan sävyssä 3186 mattalumi. Levitin  ja töpöttelin puuhavan myyjän vinkin mukaan sienellä. Lisäksi käytin pientä meikkisientä ja sivellintä tarkoissa yksityiskohdissa ja ahtaissa paikoissa. Mieleni läpikuultavuudesta muuttui käsittelyn aikana ja päädyin lopulta käsittelemään molemmat kolmeen kertaan. Olen kyllä todella tyytyväinen molempien ulkonäköön.

Tältä rekki näytti yhden käsittelykerran jälkeen. 

Ja tällaiset niistä sitten tuli...

Tikkaat ovat 150 cm korkeat ja 35 cm leveät.

Löysin Clas Ohlsonilta aivan ihanan patterikäyttöisen timanttivalosarjan. Sisustustikkaita voi siis siirrellä haluamaansa paikkaan ilman, että tarvitsee tuskailla pistorasian, saatikka jatkojohtojen kanssa. 

Kyllä näiden valojen loisteessa kelpaa tunnelmoida ja lukea iltasatua.

Vaaterekki on 82 cm korkea ja 50 cm leveä.





Vaaterekkiin mahtuu hyvin nuken vaatteita ja ne saa kauniisti esille. Ystäväni Henna on muun muassa ommellut kuvassa näkyvät Vimman kankaista tehdyt vaatteet. Henkarit on ostettu Ikeasta.



Tason päälle saa laitettua kauniisti esimerkiksi nuken kengät.

Eikö olekin upeat ja uniikit? Mitä olette mieltä? En kyllä malta odottaa, että pääsen mallailemaan näitä Kiran omaan huoneeseen.


Mari

2 kommenttia:

  1. Tosi upeita molemmat! ihanalta tuntuu sekin, että niihin pystyi käyttämään vanhaa. Tuli uudet esineet, joilla on kuitenkin pitkä historia takanaan.. hyvä idea sekin, että lapsi saa vaatteet otettua helposti. Toinen juttu lienee se, kuinka usein hän jaksaa ripustaa ne noin nätisti roikkumaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi :) Tykkään kyllä itsekin ulkonäöstä ja noiden historiasta. Paljon ovat nuokin heinäseipäät nähneet. Meidän 2,5 neitokainen siivoaa leluja paikoilleen yhdessä äidin/isin kanssa päivän päätteeksi. Mutta aina ei jaksa aikuisetkaan laittaa tavaroita kauniisti paikoilleen niin ei voi noin pieneltäkään sellaista vaatia 😊 Yhdessä siivoaminen on paljon mukavampaa ;P

      Poista