perjantai 27. huhtikuuta 2018

10 Vinkkiä rakennusprojektin kilpailutukseen (VIDEO)

Multa on pyydetty useasti erillaisia vinkkivideoita, tässä siis ensimmäinen laatuaan. Mikäli teillä tulee vinkki aiheita, kertokaa ihmeessä. Seuraava video aihe voi olla juuri se teitä askarruttava aihe! 😎

Toivottavasti videosta on apua, lisää vastaavanlaisia on suunnitteilla. 😉


Timpuri
Mikko Merelä

2 kommenttia:

 1. Vielä tuosta seinien ja katon tasoituksesta, olis muutamia asioita jotka kiinnostais jos viitsisit hieman valaista.
  - Tasoititko koko katon ylitse vai pelkät saumat? Jos yli niin miten, käsitykseni mukaan sulla ei ollut ruiskua?
  - Millainen oli lopputulos seinissä ja minkälaiseen laatuun tyydyit loppujenlopuksi? Itse huomannut ylitasoituksissa että vaikka kuinka hinkkaa niin tahtoo jäädä liipan jälkiä jotka näkyy ylhäältä tulevassa valossa vaikkei normaali halokeeni tai auringonvalo sivusuunnasta näitä näyttäisikään.
  - Monta ylitasoituskerrosta veditte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasoitin kaikki vähintään kertaalleen yli, koska vain harvat ammatti kittarit onnistuu saamaan hyvää jälkeä vain saumojen tekemisellä. Tasoitin kaikki seinät ja katot käsin, hankalinta on juuri tuo liipan jäljet... Kuitenkin nopeasti sitä oppii olla "välittämättä" niistä liikaa, hiekkapaperilla kun saa nopeasti kohoumat hiottua pois. (Tämän takia pitää tasotuslaasti olla hyvä laatuista ja helppoa hiota. Ite suosittelen Weber LR+ se on helppo työstää ja todella nopea hioo yms.) En ole ikinä tasoittanut/kitannut näin isoa aluetta kuten omassa talossani, enkä varmaan toista kertaa tule tekemään. Pienissä määrin kittaus ja maalaus työt on ihan jees. Suosittelen kuitenkin harkitsemaan ja pyytämään tarjousta ammattilaisilta, heidän käden kun on tottunut pyyhkimään kattoja useita tunteja...

   Lopputulokseen olen suht tyytyväinen, tai sanotaanko enemmän omassa maalauksessani on sanomista kuin tasoituksissani. Ja jos viet tehokkaan valon seinän viereen siellä näkyy virheet aina, keskity eniten seiniin johon aurinko paistaa sivusuunnassa. Paikoitellen mikäli tuli vedettyä liian ohut ylitasoitus kerros, jouduin käsin levittämään uuden. Lähinnä sen mukaan peittyikö epätasaisuudet ja paistaako saumat läpi.

   Tässä työvaiheittain koko homma:
   -Tasoita seinät aluksi kauttaaltaan
   -Hio kunnolla jokainen epätasaisuus (jopa pienet kuopat ja liipan naarmut saa hiottua pois)
   (-Jos isoja jälkiä on seinässä/saumakittauksen muodot paistaa läpi, uusi ylitasoitus ja sen hionta.)
   -Kuopat ja naarmut täyteen kitillä
   -Hionta
   -Pohjamaali joka viimeistään paljastaa epätasaisuudet
   -Tarvittavat korjauskittaukset ja hionta
   -Muista myös pohjamaalata kitatut kohdat (Suoraan kitin päälle ei kannata vetää pintamaalia, pintamaali kun ei "täytä" pikku ilmakuplia yms. Lisäksi maalin väri vääristyy kun se pääsee imeytymään kittiin. )

   Toivottavasti tästä oli apua :)


   "Kitti peittää sen minkä silmä heittää!" xD
   Tämä sanonta tuli pari kertaa työmaalla tässä työvaiheessa...

   Mikko

   Poista