keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Omakotitalon nykytilanne ja vauvauutisia


Pahoittelut pienestä hiljaisemmasta jaksosta blogin puolella. Tällä kertaa ei edes tarvitse keksiä tekosyitä, vaan aika blogin kirjoittamiselle on ollut kortilla. Pyöritän nimittäin tällä hetkellä omaa yritystä ja olen ollut muutamalle blogin lukijallekin töitä tekemässä. Lisäksi blogin kirjoittamisesta ei kukaan ole minulle missään vaiheessa palkkaa maksanut, joten tietenkin maksavat asiakkaat menevät blogin edelle.
Talo on siis rakennettu "valmiiksi" ja kuten monella muullakin rakentajalla, aina jotain on kesken. Kirjoittelen blogia siis jäljessä aina kun aikaa riittää. Lupaan, että koko taloprojekti tullaan kirjoittamaan loppuun asti. Joten ei siis huolta siitä. Pääsimme muuttamaan taloon tammikuussa 2018, eli hiukan meni tavoite "jouluksi kotiin" ohi. No mieluummin laadukkaasti rakentaen hyvä koti. Nyt onkin hiukan korvattavaa perheelle. Rakensin taloa yhdeksän kuukautta lähes yötä päivää osittain palkkatöiden ohella, onneksi osan ajasta pystyin keskittymään täysin talon rakentamiseen. Jos tyttäreltämme Kiralta kysyi missä isi on, vastaus oli: "Isi jakentaa taloa meille". No olihan se totta. Pelottavinta oli sen jälkeinen lausahdus: "Isona jakennan isin kanssa taloja"... Ei siinä, että rakentamisessa mitään vikaa olisi ammattina, toivon vain että tyttäreni innostuisi koulun käynnistä enemmän kuin minä ja löytäisi ammatin josta tykkää ja joka ei olisi niin suhdanneherkkä kuin rakennusala on. Tietenkin jos Kira oikeasti tykkää rakentamisesta, teen hänestä maailman parhaimman naistimpurin.
Kuitenkin takaisin itse otsikkoon. Kuten tarkkasilmäisimmät asuntomessukävijät ovat saattaneet  Kastellin Talopostista huomata,  meille on tulossa vauva. Lokakuussa perheemme kasvaa pienellä pojalla. Ehkä osaan sillon hetkeksi rauhoittua ja pitää muutaman päivän vapaata. Koko perhe odottaa pientä tulokasta enemmän kuin innoissaan. Terassi pitäisi varmaan tehdä valmiiksi viimeistään ensi kesäksi, jotta voisi viettää koko perheen kanssa siinä aikaa. Ja pihakin pitäisi tehdä valmiiksi. Kira täyttää ensi keväänä jo neljä vuotta, sehän on loistava ikä päästä kokeilemaan ruumiillista työtä. Heh. Luulisi ainakin koulun maistuvan paremmin kun tietää mikä sen vastakohta on 😉. Minusta on otettu ensimmäiset kuvat vasara kädessä 1-2 vuoden iässä, tein isäni neuvoilla (hän sahasi laudat) mummolleni kukkalaatikon.PS. Talon rakennusajasta tuli otettua noin 6 000 valokuvaa, joten jokainen työvaihe on dokumentoitu ainakin kohtuu hyvin. Eli jokaiseen blogipäivitykseen tulee olemaan kuvamateriaalia vähintäänkin riittävästi. TM Rakennusmaailman toimittajalla oli hankaluuksia valita siitä määrästä lehtijuttuunsa valokuvat (Juttumme pääsi TM Rakennusmaailman messulehteen, joten sen saa mukaan asuntomessuilta tai lähimmästä lehtipisteestä). Kuulemma saisi kirjoitettua näistä kuvista ja blogistani useamman jutun. Hänen piti mahduttaa koko projekti neljälle sivulle.... Lopputulos meni kuitenkin kuudelle sivulle. No siihen omalla tyylilläni mahtuu juuri ja juuri perustusten tekeminen, tai tarkalleen ottaen niistä olevat blogipäivitykset vievät paljon enemmän tilaa kuin neljä lehden sivua.
Timpuri
Mikko Merelä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti