keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Valmis lastenhuone


Ensimmäiset tavarat paikoillaan.

Täällä kirjoittelee pitkästä aikaa Mari. Kiran huone taisi olla ensimmäinen huone, joka oli ensimmäisenä valmis. Sisustuksen puolesta siis. Haaveilin lastenhuoneesta jo koko rakennusajan ja olin siis ehtinyt miettiä jokaisen lelun paikat etukäteen. Mutta täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että siitä tuli vielä hienompi kun olin osannut haaveilla. Käydään siis tässä vielä kuvina läpi Kiran huone ja sieltä löytyvät ihanuudet. Ajattelin aloittaa järjestyksessä siitä, kun huoneeseen tullaan sisälle.

1. Pieni pöytä


Mielestäni harmaa betonilattia sopii täydellisesti yhteen pinkin ja valkoisen kanssa. Emme halunneet peittää sitä, pikemminkin korostaa sen kauneutta.


Halusin Kiran huoneeseen pienen pöydän esimerkiksi piirtämistä, pelaamista ja kotileikkejä varten. Kira tekee mielellään ruokaa omassa keittiössään ja on monta kertaa kattanut pöydän koreaksi niin pehmoleluja, äitiä, isiä, sukulaisia kuin kavereitakin varten. Meillä kävi tosi hyvä tuuri, koska ihana ystäväni oli juuri luopumassa näistä kalusteista, koska he tarvitsivat pojalleen isompaa ja korkeampaa pöytää. Niimpä nämä saivat uuden kodin Kiran huoneesta. Ja ovat mielestäni juuri tähän kohtaan passelit. Pöytä ja tuolit löytyvät Ikeasta

2. Majasänky ja sen säilytysratkaisut


Maja sisältäpäin.

Nuken tarvikkeet löytyvät täältä näppärästi ja pysyvät järjestyksessä.

Kiran on helppo napata vaatteet aamuisin.

Kyllä, Kira mahtuu nukkumaan sängyssä lukuisista pehmoleluista huolimatta. Heh. Päiväpeittona toimii Ikean viltti.

Ihana kirppislöytö. Nukkekodilla on kiva leikkiä pehmeällä alustalla samalla loikoillen.

Osa kalusteista tuli nukkekodin mukana. Osan olen ostanut jälikäteen Internetin ihmeellisestä maailmasta.
Mikko kertoikin tarkemmin majasängyn synnystä ja teosta täällä. Halusin kuitenkin vielä näyttää teille muutaman jutun siihen liittyen. Ensinäkin tuosta säilytystilasta, josta Mikkokin puhui. Kiran huoneeseen tultaessa Kira pääsee siis ensimmäisestä ovesta majan sisälle. Sieltä löytyy mukava pesämäinen tila, jossa on mukavaa loikoilla tai lukea vaikkapa kirjoja. Majassa on myös hyllytilaa leluille. Näin lattia pysyy tyhjänä ja tilaa on näin ollen enemmän. Seuraavan oven takanta löytyy nuken tarvikkeet. Kira on ollut pienestä pitäen kova huolehtimaan ja hoitamaan vauvoja. Nukkeleikit ovat siis hänelle mieluisia. Nuken tavarat säilyvät kaapissa hyvässä järjestyksessä, eivätkä ole tiellä muutoin pienessä huoneessa. Tämän kaapin vierestä löytyy Kiran vaatekaappi. Kira on tykännyt jo pidemmän aikaa valita itse vaatteensa ja ottaa ne aamuisin itse kaapista. Tämä onkin juuri täydellisen korkuinen siihen tarkoitukseen. Ja vielä toistaikseksi pienen tytön vaatteet mahtuvat vallan mainiosti näille hyllyille. 

Kira nukkuu siis majan päällä omalla patjallaan. Lisäksi ylhäällä on myös tilaa leikkiä. Löysin Tuusulan Murulasta (ihana lastenkirpputori) söpön nukkekodin tarvikkeineen jo viime talvena. Hintakaan ei ollut paha, muistaakseni 20 euron luokkaa. Tiesin jo silloin tämän tulevan keskeiselle paikalle Kiran uuteen huoneeseen. No nyt se on ihanasti tuolla ylhäällä ja siinä on mukavaa leikkiä samalla pehmeällä alustalla köllötellen. Murulasta vielä sen verran, että suosittelen Isolla Ässällä. Olen innokas kirppiksien kiertäjä ja tuolta varsinkin olen tehnyt monet ihanat löydöt. 

3. Nuken sänky ja yhdistelmärattaat


Osa nuken vaatteista löytyy laatikosta sängyn vierestä.
Kuten jo mainitsin Kiran lempileikkeihin kuuluu nuken hoitaminen. Kiralta löytyy kaksi nukkea, jotka olen nekin hamstrannut kirppikseltä. Nuken pinnasänky on ostettu muistaakseni Jollyroomista. En näin äkkiseltään sitä kuitenkaan sieltä löytänyt. 

Mietin pitkään millaiset nukenvaunut haluan Kiralle. Lopulta törmäsin näihin Smobyn yhdistelmärattaisiin Pink Or Blue-sivustolla ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Ovat nyt näköjään  toistaiseksi loppuunmyydyt. Enkä ihmettele yhtään, ovat nimittäin tosi söpöt ja olleet hyvät ja kestävät käytössä. Vaunuista saa siis kopan irti ja ne saa muutettua istuttavaksi. Ihan kuin oikeatkin yhdistelmävaunut. Vau sanon minä. Ja niin sanoi Kirakin, kun ensimmäistä kertaa näki. Uskon, että näillä leikitään vielä pitkään meidän perheessä. Ystäväni Henna (hänet löytää blogista Siksakaten) on loihtinut muun muassa tuon ihanan vaunuverhon. Hän on tehnyt myös Kiran nukeille lukuisia vaatteita, peittoja ja tyynyjä. Muun muassa nuo vanhasta päivityksestä löytyvät Vimman kankaista tehdyt nuken vaatteet ovat hänen tekemiään. 

4. Nuken vaaterekki ja sisustustikkaat heinäseipäistäKerroinkin jo aiemmin näistä isäni tekemistä ihanuuksista täällä. Nyt ne saivat arvoisensa paikan Kiran uudesta huoneesta. Luimme talvella iltasadun tikkaissa olevan valosarjan valossa. Mielestäni nämä kruunaavat Kiran huoneen ja rekki onkin ollut ahkerassa leikkikäytössä kavereidenkin kanssa. 

5. Trofast säilytyskokonaisuus


Tämä sopii kuin nenä päähän värienkin puolesta.


Ikean Trofast säilytyskokonaisuus valikoitui meille monestakin syystä: 

  • Sopiva korkeus sängyn rappusiksi.
  • Ulkonäkö.
  • Tukevuus. Hylly kestää kiipeämisen.
  • Säilytystila. Kiran huone on melko pieni, joten tähän mahtui paljon leluja suht pieneen tilaan.
  • Lelujen lajittelun helppous. Kira osaa siivota lelut itse paikoilleen, koska kaikilla leluilla on järkevä oma paikkansa ja pienenkin lapsen on helppo hahmottaa mitkä lelut kuuluvat mihinkin. 

6. Matto ja leikkikeittiö


Tämä upea matto kruunaa huoneen ja sopii tänne mielestäni tosi hyvin.Keittiön alla on kori leikkiruokia varten.

Ruokailuvälineet ja astiat pysyvät hyvin järjestyksessä korien avulla. Nämä ovat siis leikkikeittiön sisällä ja nekään eivät vie leikkitilaa huoneesta.
Pohdin aika kauan millaisen maton haluan Kiran huoneeseen. Tila, johon matto tuli ei ole kovinkaan iso. En myöskään halunnut peittää turhaksi kaunista lattiaa, niin kuin alussakin mainitsin. Päädyin pyöreään mattoon, koska se sopi mielestäni muodoltaan parhaiten tähän tilaan. Onneksi ihana työkaverini halusi tehdä maton ja siitä tuli kyllä täydellinen. Helena teki myös ensimmäisessä kuvassa näkyvän (pöydän päällä olevan) korin.

Olen aina pitänyt Ikean leikkikeittiön ulkonäöstä. Ja pakkohan se oli hommata, kun sattui tulemaan viime talvena tosi hyvään hintaan vastaan Facebookin kirppisryhmässä. Astioista ollaan osa saatu tai hamstrattu kirppiksiltä. Leikkiruista olen nuo virkatut ihanuudet ostanut SUMU Design:ista. Suosittelen tutustamaan. Tuotteet ovat kotimaisia ja käsintehtyjä. Ja ne valmistetaan täällä Vantaalla. Sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa virkatuista Oreo-kekseistä, jäätelötötteröistä, hedelmistä, päähineisiin ja vaatteisiin asti. Kiran mummi, eli minun äitini on tehnyt nuo ihanat pannunaluset ja patalaput.


Tähän rappusten takana olevalle seinälle haaveilen vielä muutaa yksinkertaista valkeaa hyllylevyä tai esimerkiksi tämäntyyppisiä kuutiohyllyjä. Onko kenelläkään ideoita? Olisi kiva saada esimerkiksi muutama Kiran vauvamuisto ja valokuva esille.

Mitäs olette mieltä huoneesta? Minusta tästä tuli juurikin Kiran ja meidän näköinen. Ja on ihanaa seurata miten Kira viihtyy leikeissään tässä rakkaudella valmistetussa huoneessa.


Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti