lauantai 24. maaliskuuta 2018

Youtube kanava avattu (ARVONTA)

Moni on kysellyt Youtube kanavasta ja nyt se on avattu virallisesti. Videolla ohjeet arvontaan, lisäksi laittakaa viestiä minkälaisia videoita te haluatte minun tekevän. Kiinnostaako tietää onko työmailla vielä alkoholia ja mitä kaikkea nämä "sankarit" ovat saaneet siellä aikaiseksi? 😁 Vai kiinnostaako enemmän esittely tai työkalu arvostelu videot? Entä pitäisikö käydä talopaketti tehtailla tutustumassa? Kertokaa mielipiteenne, niin yritän parhaani mukaan päästä toteuttamaan video toiveenne :)Arvonnan palkintona on tällä kertaa Dimexin työvaatteet, eli samat vaatteet voittajalle luvassa mitä minulla on videossa päällä. Eli takki on Slimfit 6050 ja riipputaskut-housut 6015Y. Arvonta suoritetaan 14.4.2018


Mikko Merelä
Timpuri

12 kommenttia:

 1. Hei Mikko,

  En nyt välttämättä enää tässä vaiheessa omaa rakentamistani halua osallistua arvontaan (säästetään arpajaisvoitto jollekin, kellä vielä oikeasti tarvetta), mutta videoista...

  Kyllä kait aihe voi olla mikä vaan, kunhan itse olet asiasta innostunut - videoita ja videopelejä tehdään luovuuden innostuksella. Jos niitä tekee virkamiestyönä, niin kukaan ei jaksa katsella.

  Aiheet varmasti voivat vaihdella laidasta laitaan - eli anna mennä vaan! Joku katselee ehkä mielellään esim. talotehdas esittelyitä, joku toinen taas tiettyjen työvaiheiden esittelyä, mutta kaikille videoille varmaan riittää katsojia kuitenkin.

  Videon pituuskin on yksi harkinnan paikka - asia saa olla aika kiinnostava, jos sitä jaksaa Youtubesta yli 5min katsella. Liian pitkissä videoissa tulee helposti kiusaus käyttää pikakelausta... Tuo katonrakentamisesta kertova timelapse oli videona juuri sopivan pituinen. Jos on paljon asiaa, niin pilko se useille eri päiville ja useille eri videoille. Oikein osuvilla hakusanoilla ja täsmähaulla jokainen kuitenkin aina löytää internetin syövereistä just sen, mitä haluaakin löytää. Mutta ei välttämättä pysähdy yhden löydöksen kohdalle kovin pitkäksi aikaa.

  Tuokin oli minusta ihan hyvä, että video oli mennyt kerralla purkkiin. Mitäs sitten vaikka naapurista lähtikin rekka - se vaan antaa todellisuuden tuntua.

  Ja loppukevennyksenä vielä, että jos haluat tehdä jännempiä raksavideoita, niin kokeilepa seuraavaksi vaikka niin, että ilmassa on samaan aikaan 3 lentävää vasaraa... (olihan sulla kuitenkin kypärä päässä) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja. :)

   Itse olen suunnitellut videoiden tekoa useemman kuukauden ja miettinyt mitä tekee ensimmäiseksi videoiksi. Intoa löytyy kyllä enemmän kun tarpeeksi, loppujen lopuksi päätin että vedetään eka lonkalta ja katsotaan miltä se näyttää. Vaikka video ei ollut täydellinen, totesin että jostain pitää alottaa ja onpa se suurin "kivi" heitetty. Eli kanava avattu :)

   Tuo pituutta mietin myös että pyrkii tähtäämään tuohon 5 minuutin paikkeille, kunhan saa videosta tarpeeksi asiallista kerrottavaa ilman väkisin keksittyjä juttuja. Itselläni on muutamia video ideoita, nyt on kuitenkin mukava kuulla minkälaisille videoille on tilausta. Ainakin pyrin tuomaan videoihin oman tyylin, ei mua kiinnosta sinäänsä mainosvideoita rupeamaan tehdä. Kun tiedän sen faktan ettei näistä videoista tai blogi hommista palkoille pääse. Mieluummin luon laadukasta sisältöä joka kiinnostaa itseänikin ja sitä myötä mahdollisesti muitakin.

   Sattui ensimmäisellä "yrityksellä" kaikkein paras versio. Pitänee seuraavassa videossa harjoitella enemmän tuota videon leikkaamista ja tiivistämisestä. Oon saanut joskus kritiikkiä että oon liian suorapuheinen ihminen, toivotaan että siitä on videoden tekemisessä hyötyä. Pitänee varmaan laittaa joku vasara temppukin videoon xD Sitä kun on tullus joskus harrastettua ajankuluksi...


   Mikko

   Poista
 2. Tuotevertailut varmaankin kiinnostavia, työkalu-uutuudet. Ainakin mies tuntuu sellaisia mielellään netistä katselevan :) Itse lähinnä vaan komppaan sivusta ja tuo palkintokin menisi miehen käyttöön, jotta olisi työnteko mukavampaa. Taatusti tykkäis.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuote vertailu video voisi olla mukava toteuttaa. Näkisi itsekkin työkalujen todelliset erot. Pitänee laittaa tekolistalle ja ottaa yhteyttä kauppoihin jotta saa kokeiluun työkaluja. :)

   Mikko

   Poista
 3. Koska veljeni opiskelee talonrakennusalalla, muutenkin kätevä käsistään ja aina jotain tekemässä.., uskoisin että kiinnostaisi erilaiset tuotevertailut työkaluista ym. Toisaalta, tekee vähän laidasta laitaan videota, jotta varmasti jokaiselle löytyy jotakin :D
  naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 4. Pieni vinkki vanhoihin ja tuleviin postauksiin. https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/mainonnan-tunnistettavuus-blogeissa/ Kannattaa ottaa käyttöön "kaupallinen yhteistyö" -tunniste. Olisi mielenkiintoista tietää mitkä blogin päivityksistä sisältää kaupallista yhteistyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa päivityksissä, jotka olen tehnyt yhteistyössä jonkun toimijan kanssa lukee esimerkiksi "Tämä päivitys on tehty yhteistyössä Dimexin kanssa." Olen maininnut asian kaikissa tilanteissa, jossa olen itse saanut päivyksestä hyödykkeitä, joko alennuksen muodossa tai tuotteina. Kuitenkin valitettava totuus ainakin oman rakennusblogini puolella on ettei näistä hommista tienaa euroakaan tilille. Olisi mukavaa joskus päästä kirjoitus/video hommilla palkoille, mutta toistaiseksi moni yritys haluaa kyllä maininnan heistä blogiini, mutta alennusprosentit/tuote hyödyt ovat monesti vain muutaman prosentin luokkaa. Tosin pakko sanoa että Dimex on toistaiseksi ollut avokätisin ja olen heiltä saanut kokeiluun työvaatteita, vastavuorosesti saan kirjoittaa blogiini vaatteista mitä haluan.

   Eli siis jokaisen päivityksen olen itse kirjoittanut ja olen jokaisen tuotteen/yrityksen tuonut esille mitä käytän. Yksikään yritys ei ole siis päässyt vaikuttamaan kirjoituksiini. Tästä kuitenkin on apua monelle rakentajalle. :)

   Kuitenkin pitää vastasuudessa kiinnittää huomiota tarkemmin ja korjata noihin Dimex päivityksiin "kaupallinen yhteistyö" teksti. Muutamia tuotteita on tulossa, josta olen saanut sovittua markkinointiyhteistyö sopimuksen. Kuitenkin jokainen nämäkin tuotteet ovat minun valitsemiani, josta olen itse ottanut yhteyttä ja täten saanut sovittua alennuksen. Kuitenkin suurin osa valmistajista/myyjistä ei aina ymmärrä blogin painoarvoja, joten olen ostanut tuotteet täydellä markkinahinnalla, koska omat kriteerit ovat materiaaleille olleet aika tiukat. :)

   Pitää varmaan projektin päätyttyä tehdä päivitys aiheesta, moni yhteydenottaja kun kuvittelee että mulle maksetaan Kastellilta tai muualta palkkaa näistä teksteistä. Minullekkin tullut useita tajouksia, jossa tuotetta yritetään myydä väkisin (kalliimpi ja mielestäni huonompi kun oma suunniteltu valinta) ja lisäksi pyydetään "alennettuun hintaan" useata ylistävää päivitystä tuotteesta ja kielletään negatiivisen palautteen antaminen. Lisäksi on tarjottu 150€ lahjakorttia kauppaan, josta en muutenkaan ole ostamassa mitään. Ja pitäisi julkaista heidän kirjoittama teksti "omanani".

   Näitä olisi mukava vähän kirjoittaa ihan päivitykseen auki, joten pitänee kirjottaa jossain vaiheessa aiheesta :)

   Mikko

   Poista
  2. Ollaan seurattu teidän projektianne jo jonkin aikaa ja täytyy ensinnäkin nostaa hattua kaikesta mitä olette saaneet nyt jo aikaan :) ! Noh, timpuriltahan se tietysti käy, mutta silti.
   On myös kunnioitettavaa, että rakennustyön ohjella saat dokumentoitua projektia näin kattavasti ja monipuolisesti.

   Hyvin mielenkiintoista on myös lukea blogityösi kulissien takaisesta elämästä, sillä se näyttää ehkä ruusuisemmalta lukijalle päin, kuin mitä teksteistä välittyy. Olen itsekin miettinyt monesti, mitä yhteistyössä-listanne todellisuudessa tarkoittaa. Sponssaavatko nuo firmat teille tuotteita tai palveluja ilmaiseksi, vai alennusprosentteja, vai jotain muuta.

   Jään seuraamaan ja samalla jännittämään oman taloprosessimme seuraavia käänteitä, joista ei tällä hetkellä tiedä, vaikka kääntyisivät mihin suuntaan.

   Zemppiä bloggaamiseen ja raksalle!

   Poista
  3. Blogiin yritän kirjoittaa rakentamisesta kuitenkin positiiviseen sävyyn, kuitenkin aina kun on aihetta pitää asiasta mainita mikäli se ei olisikaan positiivista. Kuten esimerkiksi aamiaiskaapin kasauksen ja betonilattian käsittely työt...

   Tuosta blogityön kulissien takaa asiat ei tietenkään ole niin ruusuisia kun äkkiseltään voisi "kuulostaa". Omakotitalon rakentaminen on kuitenkin niitä yksiä (omasta mielestä) mukavimpia hommia mitä on. Isoilla työmailla kun töitä ei saa itse päättää, eikä työtehtäviin pääse vaikuttamaan tai juuri omilla mielipiteillä ole mitään väliä. Pienkohteissa kun pääsee merkittävästi vaikuttamaan työhön ja toimintatapoihin. Sekä mikä parasta omakotitalopuolella arvostetaan ammattitaitoa enemmän kun isoilla työmailla... No kuitenkin siitä aiheesta saisi myös monta tarinaa kerrottua ja ylipäätänsä mitä sattumuksia työmailla on tapahtunut, niin isoilla kuin pienilläkin.

   Tuosta pitää tosissaan joku päivä tehdä ihan päivitys ja mahdollisesti videokin tuosta blogi yhteistöistä. Niistä kun monella tuntuu olevan vähän turhan ruusunen kuva :)

   Toivotaan että jossain vaiheessa pääsisi täysin työskentelemään vain omakotitalo työmaille ja rakentaa yhdessä asiakkaille uniikkeja unelmien taloja. :)

   Mikko

   Poista
 5. Heips
  Itse olen suunnitelemassa talonrakennusprojektia ja minua kiinnostaisi juurikin erilaiset työvaiheet talon rakentamisessa. Youtubesta löytyy erilaisia videoita, joissa ei selitetä mitä tehdään ja miksi tehdään, niin olisi kiva saada informaatiota ihan jokaisesta työvaiheesta ja erilaisista näkökulmista / materiaaleista.

  Terv. Kati
  Lisäksi olisi kiva, kun ammattilainen osaisi kertoa omatoimirakentajalle, että missä tilanteissa kannattaa olla erityisen tarkka ja huolellinen, jotta ongelmilta vältyttäisiin myöhempien työvaiheiden kanssa.

  Olen tykännyt lukea tätä blogia, kun teet ammattilaisena itsellesi taloa. Huomaa, että sinulla on tarkkuutta monessa sellaisessa kohdassa, mitä itsekkin arvostan. Nyt kun suunnittelee omaa projektia, niin joutuu miettimään, että mistä saisikin sellaisia työmiehiä palkattua, joiden työn huolellisuus kohtaisi oman vaatimustasoni. Mielelläni maksaisin laadukkaasta työstä vähän enemmän kuin, että saisin halvimmalla sutta ja sekundaa, joka harmittaisi kokoajan kun talossa asuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on asia, joka on ongelmana todella monilla niin korjausrakentamisen kuin rakentamisenkin saralla. Olen pitkään jo peräänkuuluttanut sellaista avointa listaa, jossa saisi ilmoittaa luotettavat ja osaavat rakennusalan tahot. Liikaa saa lukea epäonnistuneista projekteista, mutta rinnalle kaipaisi tietoa myös näistä onnistuneista.

   Poista
  2. Tarkoituksena on tehdä erillaisia vinkkin videoita Youtuben puolelle, erityisesti omakotitalo rakentajille suunnattuja. Sekä olen muutaman pyynnön saanut alaan liittyen, lähinnä nuorimmat blogini lukijat jotka miettivät rakennusalaa ammattina. Onko alalla tulevaisuutta ja miten ala tulee muuttumaan tulevaisuudessa? Sekä tuosta saa myös monta videota "Ongelma kohtien tunnistaminen", jokaisessa työvaiheessa kun on omat "haasteet". Pitänee siis laittaa kuvauslistaan. :)

   Onneksi sinunlaisia ihmisiä on vielä olemassa, ketkä arvostaa laatua ja työnjälkeä enemmän kuin hintaa. Sen ansiosta itsellänikin on rakennusalalla vielä toistaiseksi löytynyt töitä. Vaikka en todellakaan ole työmaan miehistä halvimmasta päästä... Valitettava totuus on että Suomalaisten ammattimiesten on mahdotonta kilpailla vieraan työvoiman kanssa hinnasta. Siksi meidän pitää muistuttaa aina laadukkaan rakentamisen merkityksestä, koska Suomessa koulutus ja tietotaito on merkittävästi parempi rakennusalalla. Kuin verrattuna naapurimaihinmme.

   Mikko

   Poista