sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Timpurin "rauhallinen" joulu

Tässä teille lukijoille joululahja meiltä, eli muutama kuva nykytilanteesta.

Voitte varmasti kuvitella kuinka hankalaa on istahtaa alas joulun viettoon, kun on reilu puoli vuotta joka päivä rakentanut perheelle taloa. Sunnuntait ja pyhät on tehty töitä astetta kovemmin, koska ne on niitä harvoja päiviä jolloin saattaa saada jonkun kaveriksi tontille.

Tirkistyskuva tulevasta keittiöstä.

Kuitenkin nyt on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa mitä vuoden aikana on tapahtunut. Ensimmäiseksi se tärkein, eli palaute. Olemme erityisen kiitollisia teidän positiivisesta palautteesta, suuren suuri kiitos niistä. Ne on kuitenkin yksi suurimmista syistä, miksi olen jaksanut kirjoittaa blogia kaiken tämän kiireen ja rakentamisen keskellä. Nyt ollaan Kittteellä (paikalliset lausuu kuudella T-kirjaimella) anopin ja appiukon luona joulun vietossa, joten ei pääse rakentamaan tontille. Meinaan olisin koko joulun työmaalla töissä, jos viettäisin joulun PK-seudulla. Tuleepahan nähtyä omaa tytärtäkin enemmän nyt joulun aikana, mitä olen useaan kuukauteen ehtinyt näkemään. Mutta on hyvä myös rauhoittua ja kirjoittaa teille tänne blogiinkin. Juuri tällä, kirjoitushetkellä, tytär tuli kainaloon nukkumaan päiväunia.

Tyttärestä puheen ollen tässä kuva Kiran majasänky-rakennelmasta. 

Ei oltaisi myöskään uskottu vuosi sitten jouluna, että blogimme tulee saamaan vuodessa lähes 150 000 lukukertaa. Kuitenkin rakentaminen lähti vasta huuhtikuun alussa kunnolla käyntiin anturoiden tekemisestä, siihen mennessä koko blogia oli luettu yhteensä muistaakseni alle 5 000 kertaa. Joten selvästi timpurin työtavat ja suunnitelmat kiinnostavat teitä lukijoita. Eli mukava katsoa mitä laskurit näyttävät huuhtikuussa, kun konkreettisesta rakentamisesta on mennyt vuosi aikaa.

Ajastimella toimiva pyyhepatteri hoitaa pyyhkeet kuiviksi aina tarvittaessa. Kyseinen laite on vaatteiden vaihto syvennyksessä, josta mennään pesutiloihin.

Jouluksi kotiin. No se ei ihan onnistunut meillä. Olisi kyllä voinut onnistua hyvinkin, mikäli olisi tarpeeksi ajoissa osannut tilata tietyt tavarat. Toimitusajat kun ovat pidempiä, mitä erikoisempi/kalliimpi asia on kyseessä. Budjettitarvikkeet löytyvät samana päivänä K-Raudan hyllyltä. Ja omasta mielestäni suurin osa rakennusalan virheistä tapahtuu kiireen takia. Kiiren vuoksi moni projekti on pilattu, tai ei ole saatu ammattilaista projektiin heti ja "kiireen" takia yritetty itse. Lopputulosta puretaan seuraavat kolme päivää ja ostetaan uudet tarvikkeet ja ammattilainen tekee työn päivässä. Joka tapauksessa oma talo ja etenkin työnjälki on itselle pyhä asia. Mieluummin rakennan taloa päivän pari pidempään, kunhan kaikki on priimaa. 

Kodinhoitohuoneen pesukoneet. Välitason pintamateriaali tulee olemaan kiva yllätys. En meinaan ole ikinä kuullut, että kyseistä materiaalia olisi käytetty välitilassa.

Tämä 2017 vuosi on antanut paljon. Suurimmista ilon aiheista on talon kohta valmistumisen lisäksi oman yrityksen perustaminen. Olen koko timpurin uran ajan haaveillut omasta yrityksestä, nyt siihen on tullut parhaat mahdolliset saumat. Lähdin kirjoittamaan blogia puhtaasti siltä pohjalta, koska Suomessa ei ole rakennusblogeja, missä kerrotaisiin miten ja miksi rakennetaan niin kuin rakennetaan. Suurimmassa osassa on useampi päivitys verhojen väreistä tai huonekalujen malleista, ennen kuin edes talon tekniikasta on kerrottu mitään. Puhumattakaan rakenteista tai eri teknisistä ratkaisuista. Lisäksi sukulaisille ja kavereille jouduin nämä samat tekstit ja kuvat kuitenkin näyttämään erikseen, nyt kaikki pääsee lukemaan ne blogista. No itselläni kun ei ideat lopu, pitäisi varmaan lukea arkkitehdiksi, niin pääsisi toteuttamaan hulluimmatkin haaveet. Tosin en ole lukutoukka vaan tekijä, voin silti suunnitella ja rakentaa. Se on kuitenkin on unelmani suunnitella ja rakentaa ihmisille unelmien taloja. Tuttavani rakennusalan ammattilaiset on ihan ihmeissään kuinka uskallan julkaista kuvia oman talon rakenteista ja piirrustuksista. Suurin osa lukijoista ei kuitenkaan ymmärrä kaikkea rakentamisesta ja on ollut ihana saada viestiä teiltä, jotka ovat oppineet blogia lukemalla ja lisää ideoita toteutukseen. Parhaat viestit tietenkin ovat olleet ne, kun minua on pyydetty rakentamaan talo heillekin. Voiko näistä kieltäytyä? Kun pääsisin ensimmäistä kertaa toteuttamaan unelmaani täysipäiväisesti ja mikä parasta, omilla ehdoilla. Olen ollut työmaalla usean vuoden nokkamiehen asemassa ja täten itsenäinen työ on enemmän kun tuttua. Oman omakotitalon rakentaminen on vain ruokkinut haaveitani lisää ja nälkä kasvaa syödessä. Olen työn ohessa pääni sisällä suunnitellut jo useamman erilaisen talon. Sekä tietenkin yksityiskohtaratkaisuja. Kun yhden rakennan, tuntuu päähän tulevan kolme uutta ideaa. Budjetin takia aivan kaikkea ei tähän taloon voi  valitettavasti toteuttaa. 

Viimeiset sähkömittaukset, enää KVV- ja IV- mittaukset ja tarkistukset ennen sisäänmuuttoa. Sekä tietenkin käyttöönottokatselmointi, näillä näkymin vuodenvaihteen jälkeen päästään muuttaa sisään. 

Mutta seuraavaan sitten... Meinaan kuulostaa varmaan teille hullulta. Odotan enemmän uuden talon rakentamista, kuin tämän hetkiseen muuttamista. Ei siinä että talossa jotain vikaa olisi, vaan päinvastoin, talo on "täydellinen". Haluaisin vain tietää miltä muut ideani näyttäisivät käytännössä. Olisiko ne vielä parempia? Lisäksi en ole ikinä osannut pysyä paikallaan. Sitä kotoisampi olo, mitä enemmän on projektia. Nytkin talon rakentamisen lomassa olen Vantaan kaupungin varavaltuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen ja vuoden vaihteessa jälleen rakennuslupajaoksen jäsen (6 kk kerkesin olla jaoksen varajäsenä, kunnes taas pääsen sielläkin ääneen). Aika kun riittää kaikkiin projekteihin mitkä oikeesti kiinnostaa. Etenkin odotan, että pääsen rakentamaan muutamaa blogin kautta tullutta taloprojektia. Sekä konsultointihommia on myös muutaman talon kohdalla tulossa. Aina pitää haastaa itseään, muuten ei opi. Ja jos ei ole uusia juttuja, työhön kyllästyy nopeasti.

Tässä kuva suihkutilojen Unidrain Highline custom-mallin kaivoista.

Tähän loppuun vielä; älkää lukijat pelästykö vaikka sisään päästään muuttamaan jossain vaiheessa, koko talon päivitykset tullaan julkaisemaan loppuun asti. Lisäksi talon jälkeen on vielä rakentamatta autotalli, terassi ja siihen upotettu poreallas/palju. Myöskin piha on laittamatta. Ei tämä rakentaminen minulla ainakaan tule loppumaan ennen kuin kroppa pettää... Jos on jotain juttuvinkkejä tai asioita, joista haluaisitte minun kirjoittavan, otan niitä mielelläni vastaan. Jossain vaiheessa on tarkoitus julkaista tänne sivuille talonrakentajille pieni "vinkki vihko"-osio. Sinne olisi tarkoitus sitten lisätä lukijoiden antamat parhaat vinkit ynnä muut.

Mutta nyt näiden kuvien saattelemana toivotamme teille kaikille lukijoille:

Oikein rauhallista Joulua ja onnea uudelle vuodelle 2018!Mikko, Mari ja Kira 

8 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua!! Satuin ihan sattumalta näkemään tämän blogin ja mielenkinnosta luin muutaman jutun miten rakennus puuhat olivat alkaneet sujua. ps.olen louhinnan suorittanut ylipanostaja setpal oy:tä ja oli mukava lukea että kaikki oli mennyt hyvin louhintojen osalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Louhinnat meni juuri niinkuin kuuluukin, sekä Serpal:in hintakin oli työlle ihan asiallinen. Jopa yllätyin kuinka halpaa louhiminen oikeasti on, verrattuna paalutukseen. Tosin talon alta ei mahdottomia määriä tarvinnut louhia, kanaalista tuli ihan hyvä määrä.

   Mahtava kuulla että olette löytäneet blogini. Se on varmasti mukava nähdä välillä kohteista minkälaiset talot louhinnan päälle rakentuvat 😜 Sitä kun kun itsellänikin on moni työmaa jäänyt näkemättä ”paraati” kuntoisena, kun toiset työmaat on painanut päälle ja urakka alue on päättynyt.

   Ja rauhallista joulua sinnekkin 🙂

   Mikko

   Poista
 2. Aina tekee hyvää hiukan rauhoittua ja hiljentyä joulun viettoon. Vaikka rakentaminen olisi kuinka hektisesti menossa ja mielessä. Muistan itsekin joskus hektiseltä rakentamisen ajalta, että kun tuli jotain perhejuhlia tai jotain muuta, joka vaati aikaisemman poislähdön raksalta, niin melkein jäi itselle huono omatunto, kun lopetti työt jo aikaisemmin (eikä vasta puolilta öin - niin kuin normaaleina raksapäivinä normaalin työpäivän päälle).

  Hyvää joulua itsellesi ja perheellesi täältä Vantaan Rekolasta,
  T: Mika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo omatunnon kolkuttamisen tuttua, jopa joitain juhlatilaisuuksia on tullut jätettyä väliin kun ei vaan malta lopettaa töitä. Jokainen ylimääräinen päivä maksaa ja jokainen levätty tunti maksetaan viimeistään vuokrassa ja vakuutuksessa. Mutta toisaalta kai tämä lähes 400km etäisyys työmaahan, ”pakottaa” nostamaan jalat ylös ja lepäämään. Sekä mikä hassuista syömään, on monesti tullut viikonloppusinkin huomattua kun kotiinpäin on menossa että nälkä pukkaa päälle... muutaman kerran on aamukahvin voimalla painettu yli 16 tuntia, kun itselle tekee mielentila on ihan erillainen. Jopa vaarallisen erillainen kun vaipuu oman työmaan ”transsiin”, ajan kulumista ei huomaa vain muutamat puhelinsoitot palauttavat takaisin maan pinnalle. Kotia lähtiessä on pakko ajaa kaupan kautta ja huomaa syövänsä koko paketin lihapullia/makkaraa kylmänä ennen kun on kerennyt startata auton. Eli ei tämä ”pakko” loma voi ainakaan huonontaa tilannetta 😜


   Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta koko perheellenne, täältä Kiteen lumisen talven keskeltä.

   Mikko

   Poista
 3. Hyvää Joulupäivän iltaa. Teillä on mielenkiintoinen blogi, mukava lukea ja seurata. Hyvää vuotta 2018.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Mukava kuulla :)

   Ja erityisen hyvää uuttavuotta 2018. 👍

   Mikko

   Poista
 4. Oletko tekemässä kodinkoneista juttua jossain vaiheessa? Pesutorni kiinnostaa, kun ollaan suuntaamassa kaupoille keväällä.

  T. Avaimet käteen-taloa odottelevat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi tehdä kalustetuista tiloista erikseen päivitykset, jossa on kalusteiden asennuksesta kodinkoneiden asennukseen.
   Muutama päivitys tulee ennen kalusteiden asennusta, ennen kevättä kuitenkin pitäisi olla se aihe julkaistuna. :)

   Mikko

   Poista