keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Velkavankeus

Saatiin viime viikolla sovittua pankin ja Skanskan (tontin myyjän) kanssa kalenterista aika papereiden tekoa varten. Meidän oma pankki kun on reilun kahden tunnin ajomatkan päässä, sovittiin treffit Helsingin Mikonkadun Osuuspankissa. Varaaminen sujui helposti ja Skanska lupasi maksaa kaupanvahvistajan vahvistuspalkkion, mikäli hoidamme kaikki "järjestelyt" ja kaupanvahvistajan paikalle. Yleensä myyjä ja ostaja maksavat palkkion puoliksi.

Jotain positiivista siis viimeviikkoon. Oltiin koko perhe viime viikko sängyn pohjalla flunssaa potemassa. Saimme onneksi hoidettua kaksi kärpästä samalla iskulla; laina- ja tontinostopapereiden kirjoittamisen yhdellä käynnillä.Lainapapereiden täyttö sujui muutamassa minuutissa. Korot, lainan vakuudet ja vakuutukset oli sovittu etukäteen ja oltiin tutustuttu papereihin nettipankissa ennen käyntiä. Vinkkinä muille, koroista pystyy neuvottelemaan pankkien kanssa, ainakin jos palvelu pelaa hyvin. Mieluummin he pitävät asiakkaan seuraavat 25 vuotta, kun menettävät sen muutaman hassun prosentin desimaalin takia. Tosin tämä muutama desimaalikin tekee ainakin meidän lainassa useita satoja euroja vuodessa.

Tontinosto oli heti perään viereisessä huoneessa, johon Skanskan myyjä Mikko Parviainen tuli mukaan. Hänen kanssa juttu luisti hyvin ja paperit oli nopeasti täytetty. Osuuspankin työntekijä kävi siirtämässä tontin ostosumman lainatililtä Skanskalle. Me päästiin lähtemään ja Parviainen jäi maksamaan kaupanvahvistajalle palkkiotaan. Koko pankissa käyntiin meni aikaa tunnin verran, juuri se mikä oli varattu. Fiilis oli aika outo, eipä ole koskaan aiemmin moisia summia lainaa tullut otettua. Nyt ollaan sitten naimisissa, tosin tässä liitossa on kolmaskin osapuoli.Käytiin vielä ennen kotimatkaa syömässä Vapianossa. Voin kyllä lämpimästi suositella. Pasta oli hyvää ja maukasta ja oli kiva seurata annoksen valmistumista. Myös perheen pienimmäiselle maistui. 


Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti