lauantai 24. joulukuuta 2016

Joulupukki erehtyi päivästä

Kuvat 47 neliöisestä kerrostalo kaksiostamme.


Kerrostaloasuntomme laitettiin myyntiin reilu viikko sitten. Ensimmäisessä näytössä kävi kolme porukkaa, joista kaksi oli alusta loppuun ja oli kiinnostuneita. Näytöstä jäi siis tosi hyvä fiilis. Eilen välittäjä soitti ja kertoi iloisia uutisia. Kirjallinen tarjous oli tehty ja summa oli juuri eurolleen se, mitä oltiin ajateltu asunnon myyntihinnaksi. Rakas joulupukki kävi siis luonamme vuorokautta "liian aikaisin" ja avitti rakennusprojektissa huomattavasti. Nyt on vähemmän velkaa kurkulla ja saa jemmaan käteisvarastoa rakentamiskustannuksiin. Tulee kyllä tätä kotia ikävä, varsinkin itse tehtyä 10 neliön terassia. Siinä oli kiva istua nyt kylmillä ilmoilla infrapuna lamppujen alla. Myös Kirppunen on nukkunut siinä monet päiväunet ja touhunnut omia puuhiaan. 

Koko asuntoon asensin valkoisen laminaattin ja seinät maalasin myös valkoiseksi. Kun itse ostin asunnon, se oli tosi synkkä ja "valoton luola". Pienillä muutoksilla siitä sai todella valoisan ja kotoisan. Tosin listojen asennuksessa meni yli neljä vuotta... No suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Meidän tapauksessa timpurilla ei ole lattialistoja, voitte arvata kuinka siitä sai kuulla töissä. xD No vuorokausi ennen myyntikuvien ottamista asensin listat ja menihän siinä suurinpiirteen samanverran aikaa kuin kaupassa listojen ostossa - muutama tunti. Ymmärrän kyllä täysin "suutari vertauksen". Kun tekee töissä pitkää päivää tiettyjä hommia, ei kotiin päästyään todellakaan tee mieli jatkaa samojen homman parissa. Tämän takia omakotitalon rakentamisen alkaessa "runkovaiheessa" on jäätävä töistä pois, jotta pystyy täysin keskittymään siihen tärkeimpään, eli rakentaa omalle perheelle taloa.

Kesäolohuoneemme.

Lasit tuli Lumonilta, parvekelasitusten "mersulta". Suosittelen.

Tulevaan ikävään on kuitenkin ratkaisu jo valmiiksi. Ensi vuonna tähän aikaan voimme viettää joulun omassa itse rakennetussa talossa. Ja se jos jokin on joululahjoista paras, kun voi tarjota omalle tyttärelle joululahjaksi oman ikioman huoneen.

Rauhallista joulua kaikille!

Mikko, Mari ja Kira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti