maanantai 28. marraskuuta 2016

Suunnitelmat kuviksi

Saatiin viimeviikolla kauan odotetut kuvat Oma Kastelliin. Niitä on nyt muutama päivä tuijoteltu ja paperiversiotkin saapuivat postissa. Laitettiin piirustukset tänne myös teidän iloksi, nämä siis tosiaan alustavat kuvat. Ikkunoita joudutaan säätämään vielä aika paljon. Halutaan, että olokeittiö kylpee luonnon valossa. Tämän vuoksi olokeittiöön tullaan joko lisäämään ikkunoita tai suurentamaan tämän hetkisiä.

Alkuperäinen pohjapiirros
Tässä vertailun vuoksi alkuperäinen Kaarna 116 pohjapiirros ja meidän pohjapiirustus muutosten jälkeen.

Pohjakuvaan olemme todella tyytyväisiä. siinä on nyt kaikki muutokset mitä haluttiinkin. Pohjaratkaisu sopii paremmin tontillemme ja on käytännöllisempi. Meidän mielestä turha pukuhuone poistettiin ja kodinhoitohuonetta suurennettiin senkin edestä. Se kun jälkeenpäin jokaisen mielestä on aina liian pieni. :P Ja se Sauna isolla Ässällä on nyt juuri niinkuin halusimme: vastakkain istuttavat lauteet ja kiuas keskellä. Näiden muutosten avulla saamme lasiseinän kylpyhuoneen ja saunan väliin. Tarkoitus olisi laittaa koko seinä lasia ja jättää kymmenen sentin ilmarako lasin alapuolelle, mistä saunan vedet pääsevät valumaan kylpyhuoneen puolelle Unidrain lattiakaivoihin. Toivottavasti budjetti antaa myöten.


Sisäänkäyntiin tulee pilarit pienen katoksen molemmin puolin. Kuvassa vain yksi ja keskellä.Aluksi suunnittelimme rappaavamme talon koko julkisivun, mutta näistä kuvista saimme uusia visioita. Tuo panelointi saa koko taloon heti erilaista fiilistä ja on tosi hyvännäköinen. Paneelia ajattelimme lähinnä vain pohjois- ja länsi-seinille. Mikko sai työmaalla idean paneelin tyylistä. Mikko oli viikko sitten Metsä Woodin tehtaalla Lohjalla tekemässä tehtaan laajennusosan pulpettikattoa. Sisällä kahvioon mentäessä on heidän tuotteitaan esillä. Mikko ihastui yhden mallin ulkoseinään täysin ja rehellisesti sanottuna häntä alkoi hieman harmittamaan, että talo pitää rapata. Kuningaspaneeli oikea monsteri paneeli. Sillä on korkeutta 312 mm ja syvyyttä 42 mm. Kallis kuin perkele, mutta toisaalta sillä saa taloon heti arvokkaamman ja persoonallisemman ilmeen. Paneelin avulla muuten vaaleaan taloon saa kontrastia ja väriä.


Kuva kuningaspaneelista Metsä Woodin sivuilta

Miltä nämä suunnitelmat ja pohjan muutokset kuulostavat? Ideoita ja ajatuksia otamme mielellämme vastaan. 


Mikko ja Mari

2 kommenttia:

  1. Ilahduin kovasti löytäessäni tämän blogin, huippua saada lisää luettavaa :) Pohja vaikuttaa kivalta, tykkään erityisesti tuosta olokeittiöstä ja talon ulkoasusuunnitelmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muutkin tykkäävät ideoistamme. Olemme aina halunneet olokeittiön, koska ne on ne huoneet jossa vietetään suurinosa ajasta. Miksi jakaisi tämän tilan seinällä, kun voi saada avoimen tilan ja samalla katsoa lasten puuhailua ja seurustella vieraiden kanssa ruokaa laittaessa. Hyvää joulua sinne!

      Poista