lauantai 12. marraskuuta 2016

Lunta "tupaan"

Vihdoinkin ehtii päivittämään tontin tilannetta. Maaperätutkimuksen tekijä kävi tontilla alkuviikosta ja merkitsi talon nurkkapaikat. Tontille oli satanut noin 30 cm lunta, onneksi oli työsaappaat jalassa. Muuta merkittävää ei ole tontilla viime aikoina tapahtunut.

Tämä kuva on otettu iPhonella, panoraamana asunnon "sisältä". 

Asiat siis etenevät hitaasti, mutta varmasti. Ollaan saatu kaksi todella hyvää tarjousta maalämmön asennuksesta. Vielä ei olla tehty päätöstä kumpaan kallistutaan. Lämpöykkösen myyjä antoi hyvän vinkin jolla pystyy säästämään huomattavan summan porauksessa. Poraus on aina halvinta tehdä tammi-helmikuussa, jos suinkin mahdollista. Tuona aikana porakaivon tekijöillä on vähemmän töitä, joten on ostajan markkinat. 

KVV-vastaava saatiin alustavasti valittua. Vielä on yksityiskohdat sopimatta, mutta käytän mielellään ystäväni ja oman pomoni (lue talomme vastaavan mestarin) suosittelemaa henkilöä. Tarvitsen luotettavan miehen, koska putki- ja IV-puoli on minulle vieraampi alue.


Tontin kulmasta otettu kuva. Yritetään ottaa vastaisuudessa samasta kohtaa laajakuvia, jotta saadaan hyvä kuvasarja.

Nyt odotellaan maaperätutkimuksen tuloksia, jotta perustussuunnittelija pääsisi aloittamaan työt. Ollaan Kastellin kanssa alustavasti sovittu, että talopaketti tulee tontille helmi-maaliskuun vaihteessa, joten pikkuhiljaa tulee kiire. Luvat on vielä hakematta ja piirrustukset eivät ole vielä valmiit. Lumen tulo ei ainakaan nopeuta hanketta perustustöiden ja maatöiden osalta. Taidan astua omaan "miinaan". Olen koko työurani kironnut niitä ihmisiä, jotka aloittavat talon rakentamisen keskellä talvea. Nyt kyllä ymmärrän heitä varsin hyvin, tai ainakin vähän enemmän. Kun se oikea tontti löytyy ja rahoitus on saatu kuntoon, niin tottakai rakentamisen haluaa aloittaa heti eikä huomenna ;P.


Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti