lauantai 29. lokakuuta 2016

OMAKOTI-messut

Tänään käytiin Vantaan Myyrmäessä OMAKOTI-messuilla koko perheen voimin. Tarjontaa oli vaikka millä mitalla, aina uutuus suihkuista ja poreammeista maalämpöpumppuihin. Kuten arvata saattaa, emäntä oli enemmän kiinnostunut sisustusratkaisuista ja -ideoista, itse kilpailutin jokaisen maalämpöä tarjoavan firman. Samalla osallistuttiin jokaiseen kilpailuun, joka vähänkin hyödyttäisi rakentamisessa. :)
Tarjoukset pyysin maalämmön asentamisesta avaimet käteen periaatteella, koko talon LVI tarvikkeista, KVV-piirustuksista ja mahdollisesta KVV-vastaavasta. Asennan kuitenkin itse vesikiertoiset lattialämmityskaapelit jakotukkiin asti sekä putkitukset ja niiden eristykset hoidan myös itse. Vain loppukytkennät ja tarkistukset jätän KVV vastaavalle. Oikein ohjeistettuna jokainen pystyy asentamaan lattialämmitysputket, lähinnä jakotukki vaatii vähän enemmän kokemusta. Jakotukki tulee suoraan tekniseen tilaan, joten siitä on helppo tehdä loppukytkennät. Ja tämä tietenkin säästää ison summan rahaa. Talon pohjaa muokkasin siten, että kaikki vesipisteet ja viemärit ovat talon toisessa päässä. Tämä säästää itseltäni useamman työpäivän ja tarvikkeiden määräkin pienentyy reilusti.
Tässä muutama kuva emännän puhelimesta


Vaikka en tässä vaiheessa vielä keskity sen enempää talon sisäratkaisuihin, jäi messuilta erityisesti mieleen Todella leveät lauteet (isolla T-kirjaimella). Toinen mieleenpainuva ratkaisu oli keittiön välitilan Led-taulut, joihin pystyy itse vaihtamaan kuvan (videon perusteella todella helposti) esimerkiksi vuodenajan tai teeman mukaan. Tälläinen Led-taulu saattaisi sopia hyvin meidän olokeittiöön, koska kuva näkyisi siitä koko huoneeseen. Tässä alhaalla molemmista lemppareista kuvat.


Pitää kysellä tarjousta Karava Saunalta, kun ajankohta on sopiva. Suorastaan rakastuin heidän moderneihin lauteisiin.
Tästä linkki Luxnelin Galeriaan. Kuulemma myös esimerkiksi oman mökkimaiseman teettäminen onnistuu.


Nämä oli meidän ensimmäiset OMAKOTI-messut ja voidaan kyllä suositella lämpimästi muillekin. Perheen pieninkin viihtyi hyvin ja oli innoissaan saadessaan ilmapallon, heijastimen ja kumiankan.

Lopuksi vielä tonttiin liittyvää asiaa. Kilpailutin pohjatutkimukset tällä viikolla. Lähetin tarjouspyynnöt kahdeksaan eri yritykseen pk-seudulla. Viisi firmaa näistä lähettivät tarjouksensa vuorokauden sisään. Hinnat vaihtelivat 700€-2000€ välillä, sekä "lisätyö"-kohtia oli pitkä lista tarjouksesta riippuen. Muutama tarjous oli todella sekava. Lisälaskutusta olisi tullut esimerkiki tontin epätasaisuuden ja maaperän kovuuden mukaan. Yksi tarjous oli täysin tuntihinnoilla ja siihen oli arvioitu työosuuksien kestot. Mikäli itselle sattuu hitaampi kaveri joutuisi maksamaan enemmän. Joten ei kiitos. Tarjousta valitessa hinta oli ratkaiseva tekijä, mutta voittava tarjous ei ollut kuitenkaan halvin vaihtoehto. Minua miellytti tarjous, jossa hintaan sisältyi kaikki tarvittava mukaan lukien ALV.

Viikon aikana on siis tapahtunut paljon, ei muuta kun uutta vaihdetta silmään. Tällä hetkellä aikataulussa mietiyttää eniten onteloiden tilaus. Niiden tilausaika on kuitenkin useamman viikon.


MikkoEi kommentteja:

Lähetä kommentti